Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.fredag 10. juli 2020

Eidstodpølen

Telemarkeringen

Gamle Telemark er et av våre mest innholdsrike fylker,  fra høye fjell og vidde i nord,  dype daler i vest og nydelig skjærgård i sør. Innholdsrikt er det også på kultur, med skihistorie, byggeteknikker og vår eldste industri her til lands. Et Norge i miniatyr. Verdt å oppleve. 
For 8 år siden markerte vi nordfylket med høye fjell og vide vidder. 
I årets sommergotur reiser vi rundt og markerer store deler av Vest-Telemark,  fra padling gjennom Telemarkskanalen, til fjellturer og andre padleparadis.

Del 8

Eidstodpølen

Vi har basecamp i Vrådal,og har en nydelig pøl liggende nedenfor: Eidstodpølen. Den ligger som en lagune, beskyttet mellom noen småøyer i nordre enden av innsjøen Nisser i Vest-Telemark. Været holder fortsatt her, i motsetning til store deler av landet, så en fin morgen drar vi ut kajakkene og padler i paradiset.

Båten "Fram" går på innsjøen Nisser, og gjennom slusene til Vrådalsvatn
Kursen settes sørover mot storvatnet, og under ei lita bru som binder sammen fastlandet med Risøyi.


Himmelen skaper magi og det blir mer fotografering en padling en stund på blikkstille vann, før vi setter kursen mot øyene i nordvest. 
På en holme ved Høgøyi har en familie etablert teltplass. det er akkurat plass til et telt, et bål og 3 generasjoner, så de ser ut til å kose seg på egen øy.

Høgøyvadet

Karishøl, Roholtfjellet i bakgrunnen
Vi fortsetter nordover og ser idyll i hvert hjørne. Gardene ligger lunt mellom trærne på Øyi og Bjorøyi.

Øyi
Bjorøyi
Litt retningsforviret blir vi, av alle sundene. Det vi tror er vest, er plutselig sør, så kursen går mot Langodden. Men når vi ser storvatnet foran oss vender vi og padler inn mot hytteområdet og golfbanen på Fossøyi.Planen er å padle inn mot Vrådalsvatnet, men her er det sluser, og vi blir stoppet av demninger. Slusene har har ingen tilbud for padlere, så vi må snu ved Straumøy og vende inn til Eidstod.

Slusene ved Straumøy
Vi har oss friste av søndagsåpen nærbutikk, og legger til ved gjestebrygga for å kjøpe is. Tilbaketuren blir kort herfra, og etter etpar timer på vatnet har vi orientert og idyllet oss nok.

StråndEnkel
Tid: 1-2 timer
Distanse: 8-10 km
Område: Lunt og beskyttet innsjø, lagune


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar