Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 15. november 2020

60 grader nord


Mens vi er på Austevoll og går opp Kongskleiva, får vi et tips om en globe som markerer 60 grader nord. Den er ikke  på Selbjørn, hvor vi befinner oss, men på den ytterste nøgne ø, Stolmen. Shetland neste....

Vi har ikke store forventninger til en globe rett ved veien, men når vi starter på stien, skjønner vi at et godt arbeid ligger bak utflukten. Her er det nemlig snekret en 600 meter lang rullestolrampe over myr, tjern og berg, med passelig gradering slik at det ikke er til hindring for noen, uansett funksjonalitet. 

Godværet har også kommet til Austevoll, slik at de nydelige fargene av lynghei kommer til sin rett. Turen opp til globen på Øktervarden er ikke lang, men med fotografering kan utflukten fort ta litt tid.

Fra globen er det mulig å gå en omvei tilbake, rundt et tjern. Denne stien er naturlig, og følger berget sørover, før den går inn i et mer myrlendt terreng og ikke lange turen tilbake heller.


Enkel
Tid: 30 min rundtur
Distanse: 2 km rundtur 
Terreng: Flatt, småkupert, rullestolrampe, (skogsti og myrlendt rundtur)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar