Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



lørdag 19. februar 2022

Ingeborgs favoritt


Vi har vært innesnødd på basecamp Gohytta etpar helger, men denne helga kommer vi oss ut til andre dalfører. Turen i dag går til Ingeborgs favoritt: Slettedalen. Det er en kjøretur ned fra basecamp og opptil skistadion i Slettedalen, men her oppe er det alltid fine oppkjørte løyper, og det mest snøsikre stedet tidlig på vinteren. Løypene går langs Slettedalsvatnet med små lette bakker som småkuperer seg inn til Indrejorda og selve sletta i dalen. 




Det er fortsatt tidlig vinter, og elvene er åpne. det gjør ikke noe, for da blir landskapet bare enda bedre for kameraet...



Det er godt med snø innover, og løypene holder seg fint med god gli for smørefri og kortfeller. Etter en times gange er vi på Indrejorda og kan slå oss ned for dagens mål: Kakao og Kvikklunsj. 




Som vanlig er vi sent ute, og må planlegge returen før mørket kommer. Men det gjør heller ikke noe, for nå skinner kveldslyset på toppene rundt oss, og fargelegger ettermiddagen til det gir opp.








Nesten fremme ved skistadion har jammen meg løypekjøreren tatt seg nok en økt og vi får oppleve fløyel i sporet de siste hundre metrene av turen.



Middels
Tid: ca. 2t t/r Indrejorda
Distanse: 11 km t/r
Terreng: Småkupert, flatt, gode skiløyper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar