Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



mandag 17. januar 2011

Hålke i Djupadalen

En tung og regnfull dag. Men likevel. Det skulle ikke stå på viljen. Med søster og min sønn, satset vi (egentlig) på høyden, med utgangspunkt fra Steinsfjellet. Men her oppe var det et kaldt vestlig gufs av tåkesuppe. Samtifdig var stien uffen og gluggete med et hålkelag som stod issent mot oss. Forstå det dem som kan.. Vel, en kaffe ble det, før vi befattet oss til å prøve Djupadalen, lenger ned i lavlandet.
 Opp Djupadalen lå det et glasert lag av is, men med noen barflekker på kantene. Vi så raskt at stien videre opp i dalen var en elv av is, og prøvde oss heller på stien rundt Eivindvatnet. Med dårlig skodde svensker, lite sjokolade i sekken og et pågangsmot lik esler, ble turen kort avsluttet denne dagen. I grunnen skjønner jeg ikke hvorfor jeg blogger den en gang. Har du lest dette, kan du angre...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar