Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 18. mars 2012

Moksheimskogen

Moksheimvatnet
Det var vinterkaldt men vårsol, da goturlaget dro til de populære stiene i Moksheimskogen. De oppmøtte var godama med sine gobarn.

Grusvei langs hele trasèen
Det er gode grusveier fra Moksheim til Vormedal, og man går delvis gjennom skog og delvis langs Moksheimvatnet. I tillegg kan geocache-miljøet friste med flere skatter langs traséen Stiene er gode nok til å trille rullestol eller sykle, og ved vatnet er det et fint grindahus, dersom nedbøren kommer. Og det gjør den jo....

I dag derimot, var det solskinn, og en svak kald vind fra nord...
Det er omlag 1,5 km fra Nordhuset til grindahuset ved Moksheimsvatnet. På veien tok gojenta hånd om GPS og navigerte oss fra skatt til skatt, med et trillende smil langs hele veien. Gogutten var svært imponert over både fart og skatter..


Ved grindahuset var det tid for å snope seg, og etterpå fristet vannet til steinkasting, tross de fredelige endene som svømte familiært rundt omkring. Godama var også fristet til å ta seg et bad, men ble oppfordret i litt for stor grad av resten av goturlaget, - slik at det ikke var gøy lenger....

Rast ved grindahuset

Dermed fortsatte vi til nabolaget i Vormedal, før vi snudde, og vandret tilbake i goturtempo + litt mer.
En flott tur for flotte barn og voksne på en flott søndag i et flott område..


Tid: ca. 1 t. tur/retur
Distanse: ca.4 km tur / retur
Vanskelighetsgrad: lett
Terreng: grusvei, flatt
Cacher i området: 4 + omegn


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar