Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 8. juli 2012

Campingturister på Sålefjell

Lett tur for tunge nordlendinger
Familie på campingbesøk, og fullt program på Karmøy. Her var turplanen i boks, som alltid: Bestige Karmøys høyeste topp: Søre Sålefjell.

Som alltid er Søre Sålefjell en fin familietur, "den kortaste veg", og passer til late folk i alle nivåer. Store deler av turen går på gruset sti; "Gruveveien" før man tar en rask oppstigning til toppunktet. Sålefjellet er spesielt kjekk fordi man får utsikt over store deler av Sør-Karmøy, og på mindre luftfuktige dager; til Tysvær, Ryfylke, Kvitsøy og nord-Jæren, for ikke snakke om havet da: Haavet!

Sålefjell i sikte
Hele den nordnorske gjengen gikk med lette skritt i kultuvert natur, og guttene lekte med pinnesverd, om helter i riddertid, evt vikinger i vesterled. Marka over Stokkastranda var gjennomgående grønn i det fine sollyset som lokket oss helt til topps. En liten stopp ved gruvene ble det også tid til, og guiden underviste om alt som turistene kunne lese seg frem til selv.

Fengslet av gruvene

Mot toppen hånet nordlendingene fjellet, og nettopp derfor: "Det hær e jo bare en haug!!" De klaget likevel over den bratteste stigningen mot toppen, der man må innfinne seg med litt klatring...Vi sørger over nedrast mast på Sålefjellet
Oppe på toppen oppdaget vi at masta var revet ned. Jeg tok en sterk vurdering om en redningsaksjon, med minne etter en heltemodig innsats for et år siden. Etter at arbeidsviljen ga seg, ble det tid til en sjokolade, litt vann og overblikk, før vi vendte hjem igjen, fra haugen, eller fjellet, eller hva vi nå skal tro heretter (!)
Tid: ca. 1 t tur/retur
Distanse: ca. 5 km t/r
Vanskelighetsgrad: lett
Terreng: grusvei, god merket sti, bratt mot toppen
Cacher i området: 3 + omegn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar