Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



torsdag 21. november 2013

Tistreivatnet skyline


Norges høyeste tredemning ligger i utmarka rett utenfor stuedøra vår.  Vi var litt sent ute, men det flotte været lot oss ikke sitte inne. Etter lysshowet på søndag, hadde vi ikke lyst å gå glipp av nye "konserter". Vi kjørte til vanntanken på Heia, og gikk først gjennom skogen sør for Aureivatnet.

Ut av skogen og over Brekkedemningen, var det litt skummelt. Islaget hadde lagt seg over bakken, og demningen hadde også et tynt islag over betongmuren. Dermed ble det både balansekunst og stabilisering på isdekket over demningen.



Oppover mot Brekkevashøgda (86 moh) var isbelagte stier deilig å gå på, i forhold til det vante gjørmete terrenget. Det tok ikke lang tid før vi var oppe på "høgda", med Øvre Brekkevatn på nordsiden og Tistreivatnet på sørsiden. Herfra var det bare å følge fjellryggen, og snart var vi ved tredemningen. Tistreivatnet lå godt nedtappet i dag, med vannkanten flere meter under demningen. Det er da man oppdager hva regulering kan ødelegge i naturen...



Tistreivatnet
Vi vendte fort og gikk tilbake etter solnedgangen. På vei tilbake tok vi gamle Aureiveien opp til vanntanken, og var i grunnen fornøyd med det...

Trykk på kartet for zoom
Tid: 1t t/r
Distanse: ca. 4 km
Terreng: Skogssti, kjerrevei, sti
Vanskelighetsgrad: Lett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar