Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



lørdag 16. november 2019

Trimtur på Mathopen

Småvatnet 20 moh
Det er helg i Bergen og i dag er det svigerinnen som tar meg med på en av sine trimrunder i Mathopen. Vi starter rett fra byggefeltet og snor oss gjennom bergenske svingete småveier som går opp og ned etter bergennormen gjennom byggefeltet, før vi kommer ut på skogsti, og vandrer ned mot Småvatnet. Her er det trillbart for de som har vogn, og gangbart for de som har sko. 

PS! Hvis dere følger Kongsmyrvegen fra Mathopen skole, er det mange stier som er merket opp mot Store Kongshaugen. Ved nr. 11 er det en sti rett bak en trafo. Denne er merket. For ikke å gå inn i hagen til folk, er det viktig å følge den merkede stien rett til høyre for trafoen, og ikke gå inn til nr.15 der det på kartverket er stiplet linje opp til fjellet. 




I senhøstens farger ligger vatnet idyllisk til i sene høstfarger, og med skyer og himmel som speiler seg i vatnet, er synet verdt turen.


Vi følger vatnet og fortsetter ut på en våtere sti, og passerer Kvernhusvatnet etter en stigning på 13 meter (!).

Kvernhusvatnet 33 moh
Snart ender vi opp på grusvei, før vi sniker oss inn på en hylle på oversiden av Mathopen, med spionutsikt mot Haakonsvern, før vi runder haugen og returnerer etter en times trimtur. Også bergenserne er heldige med naturen. Vakkert er det her også...


Enkel
Tid: ca. 1 time rundtur
Distanse: 5 km
Terreng: bilvei, gruset sti, skogsti, kupert, våte partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar