Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



lørdag 10. desember 2022

Vinter på gruveveien


Nå har vi hatt pause lenge nok, synes vi. Vinteren har kommet til Karmøy, det er advent, og et nydelig turvær med få soltimer, en av disse mørkeste dagene i året. Da er Gruveveien et godt alternativ. Grusveien som går opp til de nedlagte kobbergruvene rett under Søre Sålefjell gir en god såle for nysnøen opp i den ellers våte marka.




For oss blir dette en herlig luftetur med mange motiver i det nydelige vinterlyset. Vinteren på Karmøy er sjelden, og den varer ikke så lenge, så vi er glade over å ha fått sjansen til å se øya teppebelagt i nye farger.




Enkel
Tid: 1t t/r
Distanse: 3 km t/r
Terreng: Grusveg, flatt, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar