Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 14. oktober 2012

Pannekaker på Ryvarden


I dag var det et nydelig vær over Haugalandet, og en gotur fristet etter en overvekt av regn i år. Det ble 2 goturfamilier på tur i et vakkert kystlandskap og klar høstluft.

Når vi kom til Mølstrevåg, skjønte vi fort at det var trafikk ut mot fyrtårnet. Det var nok en utstilling i gjære, for her var det nesten ikke parkeringsplass å finne. Vi sysselsatte barna med geocaching helt fra starten av, og selv lekte jeg med kameraet mitt.I vår var en turist uheldig med primusen, som førte til en storbrann i lyngheiene. Men naturen vokser seg til. Gresset og den blå himmelen sammen med de brente buskene ga turen et nytt friskt syn. Synd og si det, men fint å se området på en ny måte.

Brannskader på veien ut til Ryvarden
Veien ut til Ryvarden har trillestier, og er egnet for rullestol, som vi hadde med oss i dag. På veien ut møtte vi også på en turistinformant fra Skuddnes, som kom kjørende i en bil (!) faktisk.. Ikke like idyllisk, men hendelsen var fort over. Biler går fort. Vi siktet videre mot Ryvarden.


Selv på en stille dag som denne, kjennes trekken godt fra "Slettå". Vi lette litt før vi fikk ly for trekken. Planen var å lage pannekaker på primus (!) Kanskje litt upassende akkurat her, - men vi hadde ikke tenkt på brannen før vi så de brente buskene. Ute ved fyret fant vi en lun plass der matlaging stod på menyen. Det ble pannekaker på primus uten brann, og sjokolade med nypresset kaffe til dessert. Barna likte ikke kaffen, til opplysning.

Pannekaker ved fyret


Etter et godt måltid, var det tid for å gå hjem igjen. På veien tilbake fant barna den siste geocachen på strekningen, og så bar det hjem til hjem.

Geocaching ved Ryvarden
Les om andre turer til Ryvarden her

Trykk på kartet for zoom

Tid: ca.30 min. hver vei
Distanse: ca.2 km hver vei
Vanskelighetsgrad: handicap
Terreng: grusvei, småkupert
Cacher i området: 4 + omegn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar