Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 15. mai 2022

Kurebu

Camp Bømlo

Vi har kommet til mai du skjønne milde, og har ordnet oss avspasering og mange inneklemte fridager. På Bømlo er det både padlemuligheter og turmuligheter, så vi etablerer basecamp midt i Kuleseidkanalen. Herfra skal vi utforske Bømlo høyt og lavt, inn og ut, sør og nord, øst og vest.

Tur 6: Kurebu



Vi har nettopp vært på Siggjo, og syntes turen var så bra tilpasset at vi fortsatt kjenner turlysten i oss. Vi bestemmer oss for å prøve ut en kort tur på flatere mark nord på øysamfunnet; Goddo. Rett over brua til Goddo er det et mylder av stimuligheter. Vårt mål er dagsturhytta Kurebu.

Goddobrua


Vi parkerer rett ved brua og går opp på bergene og inn i marka. Stiene her er gode og stort sett tørre. I høyden går vi gjennom lynghei og passerer Araskarsvatnet, og kan nå ser hytta på en høyde i vest.

Araskarvatnet

Vatnet lenger inne heter Araskårvatnet, men er et større vatn, som såvidt er bundet sammen med et mindre tjern. Her går vi over noen fine klopper før vi kommer opp på høyden der Kurebu ligger. 




Dagsturhytter har flere fylkeskommuner satset på de siste årene. Formatet her later til å være det samme som andre dagsturhytter. De er åpne for allmennheten med et innerom som er utstyrt med bøker spill og annen kos. På utsiden har hytta sitteplasser i skråtaket, og ved siden av finnes utedo. 


Barmane

Plassen her ligger fint til med utsikt over vågen i vest som kalles Barmane. Goturlaget har lagt av 5 minutter til fotografering før vi må vende nesen tilbake til bilen. Klokka er nemlig kveld.

Enkel
Tid: 1t t/r
Distanse: 3 km t/r
Høydeforskjell: 25 m
Terreng: skogssti, småkupert


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar