Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



torsdag 23. februar 2012

Utsira vest

Utsira fyr
...og det sier jo seg selv. Men faktisk stemmer overskriften, i all sin nøyaktighet. For selv om Goturens vinterekspedisjon gikk over hele øya, tok vi bare en himmelretning om gangen.




Vinteren så ut til å miste taket, da det i Rogalandstraktene var meldt kraftig regnvær, rasfare og utrivelig. Men på Utsira trenger man verken å tenke på snødybde eller farge på smørning, så da tok vi like godt turen hit. Det var i tillegg 23 geocacher som skulle finnes, og selv for en erfaren Utsira-ferdamann, hadde jeg selv 20 å finne.. Dermed ble det som i de gode historiebøkene: "I vesterled på skattejakt!" Skattene kan du lese om her

Det er lite trivelig å ta båten over til Utsira, for folk med lettere allergi mot sjøsyke, så Fredrik hadde det ikke så godt, stakkar. Men i havn, var humøret på topp, og magen hadde snudd seg i riktig retning. Vi "sjekket" inn på DNT´s flotte hytte i Nordvikvågen, som jeg hadde beskuet i høst. Etter litt romstering i rommene, inkl. forbauselse, tok vi sekkene på ryggen og startet rundturen i vest:


På kartene under finner du tuen vi tok, todelt (pga. tekniske problemer)
(Trykk på kartene for å zoome)

DNT - Gullberg - Utsira fyr: Tid: 1t
Distanse: ca.4 km
Vanskelighetsgrad: Lett
Terreng: Flatt,  gode stier og veier
Cacher i området: 5 + omegn



Vikingløypa - Sørvikvågen - DNT: Tid: 2-3t
Distanse: ca.10 km
Vanskelighetsgrad: Lett
Terreng: Flatt,  småkupert, gode stier og veier
Cacher i området: 11 + omegn


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar