Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 13. oktober 2013

Villmarka ved E39

Aksdalsvatnet
Det var for fint vær til å sitte inne. Dermed dro gutta og Ingeborg på tur. Vi prøvde nye veier inn til Tysvær og havnet i Aksdal, der det lå fristelser klare på Shell, før vi vandret rundt det etterhvert så velkjente Bongsatjørna.I dag var været fantastisk. Aksdalsvatnet har man utsikt til gjennom halve turen, og det speilet blått og blankt i høstlufta, og omkranset av høstvillige løvblader, mens vi spaserte og trillet rundt denne fine stien.

Aksdalsvatnet
Alvanuten og Bongsatjørna
På bildene ser alt stille og fredelig ut, og store deler av turen er det det også. Det kan til tider virke som man er langt vekke fra hovedtrafikkåren, men i luftlinje kan det knapt være et par hundre meter.. Likevel lar man seg nyte av denne korte men fine turen i Tysvær, og er man som oss, - lar man seg også friste av medbrakte sjokoladeboller, og kaffe fra termos...


Les mer om Bongsatjørna

2 kommentarer:

  1. Hei hei! Fin blogg du har :) Har du vært på tur på vestlandet nå i det siste? Jeg er litt usikker på om jeg tør å gå på tur nå siden det har snødd en del rundt Voss/Kvamsskogen.

    SvarSlett
  2. Risikoen for snø er alltid tilstede på denne tida, selv på Vestlandet. I helga var jeg i Svandalen i Sauda, og det var sørpesnø fra 300 moh. Vil tro det er enda mer snø i Voss / Kvamskogen, da det ligger minst like langt inn mot "langfjella"

    SvarSlett