Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



lørdag 6. oktober 2018

Rødstjørna


Denne høstferien tilbringer Goturlaget på Bekkestova i Sauda. Her skal vi ta det rolig med kortturer og ellers mye opplading av batterier. Den første turen blir en korttur rundt det lille Rødstjørna i Saudasjøen. 


Tjernet ligger nydelig til mellom Rødsåsane og Fløgstadåsen. I området er Sauda golfklubb sin golfbane og attraksjonen "Tinghaugen".



Rundt tjernet vokser det løvtrær, så det skal ikke stå på fargene. Noe av det første som møter oss er et treningsanlegg til golfbanen. Her står de og trener på slag rett ut i tjernet. Hvordan de samle ballene opp aner jeg ikke, men de hevder sin rett til ballene likevel.



Videre passerer vi en smal bru. Permobilen til Jørgen går såvidt gjennom, men han er en mester til å kjøre, så det går bra. Stien ellers gir mange motiv i gave, Med Svandalen som bakteppe, skinner lyset i vatnet og speiler hele himmelen. 



På nordsiden av vatnet ligger det en gammel gård, idyllisk beliggende mot vatnet; Tjørnsrød. Her går stien over til grusvei, og så til bilvei, som vi følger tilbake til parkeringsplassen.



Vi synes turen er litt kort, og bestemmer oss for å ta en sving rundt Tinghaugen, og det er da vi skjønner at det er en attraksjon her oppe også. Tinghaugen var hjemmet til maleren Samuel Tveit, som var kjent for sine landskapsbilder, naturlig nok. Hver søndag brukes huset til "Annas kafé" som vi kanskje lar oss friste til en annen gang...

Enkel
Tid: 30 min
Distanse: 2 km
Terreng: Gruset sti, grusvei, asfalt, flatt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar