Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



onsdag 26. april 2023

Kruk


Jeg trodde jeg hadde besøkt alle toppene i Haugesund, men det dukker stadig opp nye tuper i skog og myrlandskapet. Denne åsen dukket frem i "Telltur"-konkurransen og det er derfor vi kommer oss ut i kveld. Turen starter fra vannverkets Kattanakkvegen, der vi finner en parkering ved Henning Paulsens veg. 


Vi går Kattanakkvegen etpar hundre meter før vi går inn i skogen, forbi en gammel forfallen hytte, og bratt opp i skogen mot toppen. Det er en overraskende god utsikt vi får fra den lille toppen. Berget er ru og  sklisikkert. Men vi vil hjem...

Kruk 160 moh

Enkel
Tid: 30-40 min t/r
Distanse: 1,5 km t/r
Høydeforskjell: 80m
Terreng: Bilveg, skogsstiene, skog, berg, bratt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar