Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



tirsdag 4. april 2023

Rundehaugen på bar himmel


2.palmedag og været er nydelig. Vi har lagt skiene på hylla etter mye skareføre, og er klar for den første fotturen i år. Rundehaugen var vi på i fjor på denne tida, men i år er det mer bart på bakken, så vi regner med å komme til topps uten for mye vassing. Vi finner en grei parkering i boligfeltet på Brekke, der det advares humoristisk mot farten men ikke parkeringen. 

Det er lett og glemme, men denne bakken husker vi. Allerede etter 200 meter kommer vi i den bratteste kneika opp til Revahålå. Herfra opp i skogssti under høyspente og frem til utsiktspunkt 330 moh. Her ser vi ned i Åbødalen og Espeland. 

Revahålå



Utsikt til Åbådøalen / Espeland


Det er bart i bakken opp til 400 moh. På Rundehaugen i dag er et klar utsikt over Sauda, Saudafjorden og omegn. Vi tar en fornøyd kaffe og tusler ned igjen. Gotur....

Middels
Tid: 2t t/r
Distanse: 4 km t/r
Høydeforskjell: 410 m
Terreng: Kjerrevei, skogssti, skog, berg, myr, bratt, våte partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar