Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 16. april 2023

Blikraåna


Denne rundturen er mer kraftanstrengende enn den ser ut til. Midt i april tenkte vi at vi skulle ta en enkel tur på vei hjem fra basecamp Gohytta. Med 4 km og på kjerrevei skulle dette gå lett. Men det lønner seg å studere kartet, og infotavla. 


Turen er likevel ikke spesielt lang. Den starter med fint vær og god kjerrevei gjennom kulturlandskapet i slakt terreng opp mot fjellsida. Her er det rester av over flere hundre års slit som vi ikke ser mer igjen av i dag. Langs den lille elva er det rester av flere kvernhus og sager slik de gjorde det før maskinen. Det er god informasjon og forklaringer underveis.





Men etter kulturminnene går veien over til skogsstiene i et nokså ulendt terreng. Vi følger stien i et juv og under en fjellskrent, bratt oppover lia. Her har de lokale ildsjelene sikret de bratteste partiene oppover. 





Forbi juvet kommer vi opp i til en liten demning, der det er kvilebenk med bruksanvisning og årsak. Herfra ha vi vært på vandring før. Veien videre går nemlig til Vardafjell og Aksla, men den turen gjorde vi i 2015, og på vei hjem, er det nok best å følge traktorveien ned til gards. Da tar vi enkleste veg helt fram til bilen og får dermed en fin rundtur.



Kvilebenk med bruksanvisning



Middels
Tid: ca. 2 timer
Distanse: 4 km
Høydeforskjell: 270 m
Terreng: Bilvei, kjerrevei, skogssti, ulendt, bratte partier, skog, åker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar