Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



torsdag 6. april 2023

Eventyrskogen på 4 hjul


Vi har funnet en tur i Sauda som kan trilles med 4 hjul. Det er en bratt bakke opp fra skolen i Saudasjøen, på gangvei, bilvei og traktorvei. Ruta har en stigning på 170 meter og er en ren bakketur med fin utsikt. 


Vi starter ved skolen og ned i ei dump under fossen, deretter opp på morenerygg til Fosstveitvegen. Sist vi passerte Eventyrskogen var vi på vei til Hovlandsnuten og gikk forbi Fosstveitdammen og langs Risvollelva i brattskogen. Det er et lite flatt stykke på Fossstveitvegen ved dammen før vi kommer til den lange bratte traktorvegen opp til grindahuset.

Ovenfor Fosstveitdammen

Bratte veier opp

Etter en halvtime er vi oppe ved et grindahus som ligger utenfor området med treskulpturene i Eventyrskogen. Inn der er det ikke rullestolvennlig, så vi nyter kaffen fra utsiden, før vi triller ned igjen.


Grindahuset ved Eventyrskogen

Et blikk inn i Eventyrskogen

Enkel
Tid: 1t t/r
Distanse 3 km t/r
Høydeforskjell: 170 m
Terreng: Gangsti, bilvei, traktorvei, bratt, rullestolvennlig


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar