Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 16. april 2023

Ørevikvegen


Denne turen er jo stort sett et "Telltur" mål, men har likevel litt historisk sus over seg. Personlig elsker jeg å utforske gamle ferdselsveger, og disse to kilometerene med vei gir et bra innblikk i hvordan ferden fra Ølen til Sauda var i bilens begynnelse. 


Det er anbefalt å parkere en eller annen plass nede i havna på i Imsland, men vi er raske til bens og sniker oss inn på en vegskulder ved starten av veien. Da blir turen nærmest flat innover.


Langs veien er det informasjonsplakater og bilder av gammel ferdsel, og flere plasser langs veien hadde det gått an å parkere. Men vi vandrer og får veien i nærsyn, studerer den nøye, og blir til slutt mett på informasjon. Turen går fint an å ta med 4 hjul.



Enkel
Tid: ca. 30-40min  t/r
Distanse: ca. 2km t/r
Terreng: Bilvei, flatt, tørt, rullestolvennlig

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar