Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 30. april 2023

Nystølnibba


Nystølnibba hadde vi ikke hørt om før den kom opp på kartet til "Telltur" dette året. Området er ikke ukjent, da det ligger i nærheten av Tjelmen og Tempereidnuten, som vi har vært flere ganger. Nystølnibba ligger på andre siden av dalen og stikker markant opp fra det omliggende landskapet, hadde det ikke vært for skogen.


Vi starter noen hundre meter opp i den private "Tjelmenvegen" og parkerer ved en kjerrevei, som i følge Kartverket er gamle Maldalsvegen. Denne går fint og gjengrodd opp i lia til vi kommer til en myr.


Snøen har ikke gitt opp håpet enda, denne siste dagen i april, men det er ikke verre enn at vi kommer oss over fonnene uten å synke helt ned i myra. 


Siste del av ruta går jevnt opp til eggen, som nibba egentlig er.  Den er nokså gjenvokst av trær, men kanten er smal og gøyal frem mot toppunktet.

Nystølnibba 549 moh

Enkel/Middels
Tid: ca. 2t t/r
Distanse: 4km t/r
Høydeforskjell: 280 m
Terreng: Kjerrevei, skogssti, myr, berg, jevn stigning, våte partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar