Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



torsdag 10. august 2023

Fjorden Glamping


Vi har bodd på mange spektakulære hytter både arkitektmessig og med eventyrlig beliggenhet. Glamping har vi derimot ikke prøvd ut, selv om det har vært en trend de siste 10 årene. I dag mottar jeg min fødselsdagsgave og skal få smaken på glamorøs camping innerst i Åkrafjorden. 


Fjæra er ei lita grend, med et par fraflyttede gårder, men arvingen Kristian Fjæra gjør et forsøk på ny næring i fjordbunnen. Dome-teltene ble satt opp på berget over garden for få år siden, og har blitt en del av næringen til denne entusiasten. 


Det er en typisk vestlandsk fjellsti opp til teltene. Men på 5 minutter er vi fremme ved vårt telt. Teltet ligger usjenert til ut på en hylle med utsikt over indre Åkrafjorden.



På en hylle over fjordbunnen er det også en sauna. Denne har kuppelvindu rett ut mot fjorden, så bare utsikten er verdt å svette for.



På kvelden får vi servert ei fjøl med spekemat og sider fra Hardanger. En lokal butikk på Markhus lenger ut i fjorden er leverandøren av denne lokalmaten, og vå favoritt blir en spesialrøkt skinke fra Voss.


Det lille døgnet i glampingen blir en god hvil før vi i morgen skal ut på en hard tur opp Långfossen og videre inn til Simlebu.


Norgeskart


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar