Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.onsdag 11. april 2012

Floget

Floget (195 moh)
I krysset mellom 3 kommuner, ligger Floget (190 moh) og våker over Toskatjørn. For en rundtur gikk goturlaget fra Haugesund, inn i Tysvær og Karmøy, før vi endte tilbake i Haugesund igjen.

For å komme til Toskatjørn og stistart, må man kjøre Skrestien fra Skåredalen, og inn til rasteplassen ved kommunegrensen. Vegen var sperret av et tre som var sagd ned, og lå over kraftlinja. To karer hadde tydeligvis bommet, og stod der med motorsagmassakren i hendene, og viste flat hånd, som ble tydet til "stopp". Dermed måtte vi ta kampen, parkere bilen, og vandre inn til rasteplassen, 463 meter!!

I starten er stien gruset og går inn i skogen, før stigningen begynner for alvor. I kveld var det vått i stien. Vi vandret i en myrbekk, til vi kom opp i skaret mellom Floget og Trongjo. Her var det bedre sti, som leder videre inn i Haugesundsmarka og f.eks Såt.

Vi skulle opp på Floget, og etter 23 minutter var vi på toppunktet (195 moh), der vi plukket opp dagens første cache. Men et toppunkt ute på kanten trigget til turen videre. Etter 3 minutter var vi på kanten (192 moh), og kunne se alle tre kommunengrensene konsentrert nede i skaret, der E139 suser forbi. Her kunne vi også se bl.a. Såt, Krokvassnuten, Valhest, Helgelandsfjellet og Dyrafjellet, som alle er besteget. Fredrik forsøkte seg på en "Jesus-positur a la Rio" og syntes nok han lyktes i det...

Utsikt mot Karmøys høyeste: Dyrafjellet


Goturlaget liker best rundturer, så siden vi allerede var inne i Tysvær, gikk vi like godt ned daleføret ved Bratthammar. Ikke særlig mye til sti, men nedover i godt lys,  er ingen sak for nattevandrerne. Verre var det at vi havnet midt i en hage, og med gode forskanselser av piggtrå, svømmebasseng og hageavfall, kjempet vi oss gjennom utkanten av hagen, og havnet til slutt på Bratthammarvegen.

Herfra var det bare asfaltveg, den siste kilometeren til bilen, via Karmøy kommune og 2 cacher
Treet var sagd opp, og brydde naboer så på oss med fakkende blikk, mens vi stirret høymoralsk på verket...

En litt kort tur, gjorde at vi tok 5 ekstra drive-in cacher, på veien hjem, uten bulk i bilen...Tid: ca.45min tur/retur
Distanse: ca.2 km
Vanskelighetsgrad: Lett
Terreng: skogsti, bratt
Cacher i området: 3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar