Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 29. mai 2014

Ridestiene på Visnes

Fra parkeringen ved Fransehagen
Litt glissent i området for tida
Ridestiene på Visnes ble laget av og for de franske funksjonærene ved Vigsnæs grubesælskap, stort sett med "æ". I dag er de fine trillestier for allmenheten. Det er et løypenett på omlag 2 km, med noen små forgreininger. Vår ettermiddagstur ble lagt ut hit.

Vi gikk ut og kjente straks at vinden var kald i dag. At det er vind på Visnes er ikke overraskende, men vi hadde nettopp blitt vant med en varm forsommer, og kledde oss ikke etter kald vind. Dermed gikk vi i høyt tempo, på leting etter le for vinden.

Allèen
Det er godt skiltet her på Visnes, og vi labbet ridestiene like ut til bunkersene, som franskmennene ikke skal få skylden for. I området hogges det ivrig, for å vinne tilbake lyngheiene som regjerte området da stiene ble bygget. Det er derfor ikke spesielt uberørt og naturskjønt i området for tiden.

En allè er fortsatt bevart når man kommer 1 km innover mot bunkersene. Vi går gjennom den, og havner på utsikten ved bunkersene.

Utsikt mot nordveat
Men det blåser ikke mindre der, så vi kommer oss fort inn i skogen igjen, og vandrer videre mot lavvoen som ligger fint til mellom bergene i Tressvik.


Lavvoen i Tressvik
Vi finner ikke le for vinden her heller, og setter oss bak et tre ute på stien. Sjokoladbolle fra Statoil går fort ned, og så bærer vi oss hjem i en fart, for de frosne fryser, til info...

 Lenke til UT.no - kart
Oversiktskart: Ridestiene på Visnes
Lenke til UT.no-kart

Distanse: ca. 2,5 km, med mulig forlengelse
Tid: 30-60min
Terreng: Gruset sti, småveier, grusveier
Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar