Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



tirsdag 14. juli 2020

Gjesskjæra

Åsvik brygge, Jomfruland

Telemarkeringen

Gamle Telemark er et av våre mest innholdsrike fylker,  fra høye fjell og vidde i nord,  dype daler i vest og nydelig skjærgård i sør. Innholdsrikt er det også på kultur, med skihistorie, byggeteknikker og vår eldste industri her til lands. Et Norge i miniatyr. Verdt å oppleve. 
For 8 år siden markerte vi nordfylket med høye fjell og vide vidder. 
I årets sommergotur reiser vi rundt og markerer store deler av Vest-Telemark,  fra padling gjennom Telemarkskanalen, til fjellturer og andre padleparadis.

Del 11

Gjesskjæra

Midt i fuglereservatet, og på innsiden av Jomfruland ved Kragerø, ligger Gjesskjæra. Her bestemmer vi oss for en padleopplevelse på en fin sommerdag utenfor Kragerø. Med basecamp på Jomfruland er det bare en liten tralletur til Åsvik brygge hvor vi fint kan legge ut kajakkene. 


Vi padler midt i båtleia og må jobbe oss gjennom noen hekkbølger, før vi finner le bak holmene. På innlandet ligger skyene tungt, men holder seg vekk fra Jomfruland. Teorien om at det er mer solrikt på øya får vi erfare. 


Det er helt i slutten på hekksesongemn, så vi tar oss varsomt inn mellom holmene. Noen terner og måker hisser seg litt opp, men ellers ligger skjærene stille. Hadde det ikke vært for bølla Svartbak...


Tårnbrygga
Vi padler i sikksakk og rundtomkring mellom skjærene, og selv om vi går fram stille, hisser fuglene seg opp og forteller at det passer dårlig med besøk nå. Ingeborg observerer til stadighet noen som napper borti roret, og lurer på hva det kan være, men etterhvert ser vi et selhode beskuer oss i vannflaten, og teorien er like intetanende som antakelig, at nettopp selen har vært rundt oss hele tiden, den frekkasen...


Enkel
Distanse: 300 meter fra Åsvikbrygga
Farvann: Holmer og skjær, utsatt for båttrafikk og vind fra sørvest


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar