Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 22. oktober 2023

Kongsbu


Kongsbu er en av de nye dagsturhyttene som er bygget de senere år på hele Vestlandet. Hit kan man komme seg på hjul eller til bens. I fjor så vi noe mistenkelig skje etter turen til Boknahåve, og dette fikk vi bekreftet i år. 

Bokn kyrkje

Det er to rutealternativer: Lysløypa fra Føresvik, eller lysløypa fra Bokn kyrkje. Vi tar den sistnevnte og får dermed med oss to "Telltur"-mål, på tampen av årets konkurranse. På traktorvei og brede grusete stier tar vi oss inn i småkupert terreng den 2 kilometer lange ruta inn til hytta. Hytta ligger ved Kongshamn, og derav navnet. Ellers er den utformet som standard dagsturhytte, av de vi har sett mange av de siste årene.

Enkel
Tid: 1 t t/r
Distanse: 4,5 km t/r
Høydeforskjell: 60 m
Terreng: Traktorveg, turveg, skiltet, småkupert


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar