Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



tirsdag 31. oktober 2023

Kjerringtuva fra Vorrå

Kjerringtuva 84 moh

Det er siste sjansen for "Telltur"- konkurransen, og vi haster oss til årets siste mål, Kjerringtuva. Her har Goturlaget vært før, med varierende suksess. Men denne gangen satser vi på å finne toppen, sånn rett før solnedgang, rundt regna. Vi starter fra gamlevegen ved Vorrå, og går over Helgaberg og gjennom kulturlandskapet, som viser seg vakkert i høstlyset.

Vorrå-vågane



Stien virker godt ryddet videre innover marka, og vi klarer oss rimelig tørrskodd helt til vi kommer til stidelet som viser vei til Kjerringtuva. Der er det mer fuktig....

Helgaberg

Fine stier innover marka

Da er det bare å komme seg opp, og det går rimelig fort. Sola står lavt når vi er på toppen, men fjellet lager lange skygger over hjemveien. Det lave sollyset gjemmer søppelplassen, heldigvis. 

Enkel
Tid: ca. 1,5 t t/r
Distanse: 5,5 km t/r
Høydeforskjell: 82 m
Terreng: asfalt, sti, småkupert, flatt, tørt, våte partier 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar