Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



torsdag 9. mai 2024

Svartaberg

Hardingen

Camp Kvinnherad

Syv år etter vi utforsket turmål i Hardanger i 2017 har vi i år basecamp i Uskedalen i Kvinnherad,  både i mai og juni, og er klar for å utforske alt fra enkle til krevende turer.

Del 1: Svartaberg på Halsnøy


Vi er på vei til basecamp, men har så lyst å komme oss oppi turskoene i dag også. Men så er vi ganske somlete langs reisen, og er ikke ved turmålet før 18.30. Men turen opp til Svartberg har ikke ord på seg å være lang, så dette skal vi nok klare.

Vi parkerer rett ved personlig parkering, der vi oppdager turskiltet og beskrivelsen, før vi resonnerer oss frem til ruta og starter å gå. Det tar ikke lang tid før vi opplever blomstring i Hardanger, for her går vi rett forbi frukttrær.


Vi følger veien opp en kilometer mot det bratte berget Skatehatt, finner turskilt og følger stien over et lite beite inn til en fin skogssti. I skogen renner en søt liten bekk med miniatyrfosser langs stien, og lager idyll. 



Stien går en kilometer opp mot toppen, i jevn stigning og rett før topp-platået passerer vi en hidler; et overhengende berg som er ganske stort og langt, men ikke så dyp. Her er det nok bare sau som søker ly.



Langhidleren

Rett ovenfor ligger toppen, som er et gulv av fjell som brer seg med utsikt over Hillestadvågen. Det ser vi bare delvis i det lave skydekket. Vi nøyer oss da med å titte på paviljong, benk og polestang, før  noen dråper kiler oss på kinnet og vi returnerer.

Enkel/Middels
Tid: 1 t t/r
Distanse: 3,5 km t/r
Høydeforskjell: 175 m
Terreng: Asfalt, skogssti, jevn stigning

Ut.no

Les mer fra Hardingen: Camp Kvinnherad



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar