Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



fredag 7. juni 2024

Fløgstadåsen rundt II


For andre gang skal vi runde Fløgstadåsen, men denne gangen blir ikke helt den samme som sist. Den blir heller ikke så kort som planlagt. Dermed får vi versjon 2.0.


Vi starter denne gangen ved kirka i Sauda og følger skilting oppover kjerrevegene på sørsida av åsen. Disse veiene har historisk sus i seg. Faktisk så høyt at vi kan høre det. Vegen er pent dandert oppover åsen, og passer f.eks til kjerre.


Det blir noen partier ut av kjerrevegen opp og forbi Fløgstadåsen. Vi skal nemlig til Skarsli som ligger bakenfor neste toppunkt. Da må vi over litt myrlendt område før vi kommer til Stikleiv, som ser ut som en gammel krøttersti eller klovsti opp bratta. Da kommer vi snart frem til en støl, som vi passerer.




Vi runder åsen og passerer Skarsli før vi går over våte myrer ned mot Amli og kyrkjevegen til åssiden over Rødstjørna. Der tar vi nye veger på fin kjerreveg og gode stier frem til Storemyr og videre ned til Fløgstad.



Denne runden ligger høyt i terrenget, gjennom mye skog, men på fine stier og våte partier. Ellers ligger det mye kultur i åsen her...

Middels
Tid: 2 t rundtur
Distanse: ca. 7 km
Høydeforskjell: 300 m (600 m totalt) 
Terreng: Kjerreveg, skogsti, myr, bratte partier, våte partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar