Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 9. juni 2024

Nystølnibba - Tjelmen

Tjelmen

I fjor fant vi denne nuten på "Telltur" og i år skal vi sjekke inn dette punktet igjen. Men vi planlegger en ny vri. Nå vil vi gå videre fra nibba inn til Tjelmen og ned hytteveien tilbake. Vi er ute seks uker etter forrige gang så det er litt mer sommerlig enn i fjor. Det er en normal våt junidag i Rogaland, så vi får utfordret oss på høyt vått gress og våte myrer på veien til topps. 


Vi får heller ikke den store utsikten på toppen, siden det er et tungt skydekke i dag. Men vi prøver oss på veien videre. 


Fra nibba går det bratt ned på nordsiden og ned til lite tjern, før stien vender mot Tjelmen. Her bortover er det ganske myrlendt over Gamlestokkdalen, før en kommer på svaberg og glissen furuskog og kan se Tjelmenvatnet. 




Ved Tjelmen er hyttene frisket opp og ligger der idyllisk langs vatnet. Området fremstår som velholdt og passer perfekt inn i en salgsannonse.



Selv har vi fått oppholdsvær og skynder oss ned grusvegen tilbake til bilen, slik at ringen blir sluttet.


Middels
Tid: ca. 2 t rundtur
Distanse 6 km rundtur
Høydeforskjell: 270 m (480 totalt)
Terreng: Kjerreveg, skogsti, grusveg, myrlendt, jevn stigning, våte partier 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar