Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



lørdag 20. juli 2024

Bliksvær

Nordlendingen 2024

I 2015 utforsket Goturlaget Helgelandskysten og Lofoten på vei mot nord i Gobilen

I 2018 ble reisen til  Vesterålen og Lofoten vårt prosjekt "Nordlendingen" 

I år utforsker vi området fra Gildeskål til Hamarøy med basecamp i Storvika, Valnesfjord, Kjerringøy, Steigen, Hamarøy, og en bonuscamp på Rødøy som avslutning på et 3 uker langt eventyr i nord. For tiden har nordlendingene det beste sommerværet i landet, og det fikk vi gleden av å oppleve i år også..

Camp Valnesfjord


Vi har forflyttet oss til Valnesfjord, der min bror og svigerinne har formert seg, og dyrket gitarer, jordbær og båter. Så når de spør oss hva de kan tilby, er det selvsagt sjøen som de mestrer best. Dermed planlegges det en tur til Bliksvær i Bodø kommune. 

For å komme dit trenger vi en dag med padling, eller et par timer med motorbåt. Kapteinen tilbyr skyss, og så drar vi hele gjengen til sjøs.

Del 3 : Bliksvær


Vi krysser over med en motorbåt og skuer blått hav som gjenspeiler den blå himmelen med glitrende lys fra solstrålen som treffer bølgene. Mot sør ser vi fjellformasjonene til Sandhornøya og Gildeskål i horisonten. Mot nord er det Landegode som dominerer utsikten.


Fremme på Bliksvær er det tett med båter, og vi finner ut at vi har havnet midt opp i Bliksværdagan, og det er et yrende liv i grenda på øya. Vi prøver å være anonyme, men merker at mange forstår at vi ikke er en del av samfunnet. Så vi spaserer rett frem, nikker og hilser og tar bilder av alt annet.  Det er en fin liten spasertur gjennom bygda frem til kapellet som ligger i veiens ende. 

Havna på Bliksvær






Mariakapellet ble bygget av privatpersoner i 1999, for at innbyggerne skulle kunne begraves i vigsla jord på Bliksvær. 



Bliksvær er verdt et besøk. Dette er et typisk norsk fiskebondesamfunn som ikke fungerer lenger, men som holdes i stand pga at boligene brukes som feriesteder, og vegetasjonen holdes nede av entusiastene.

Enkel
Tid: 1 t t/r
Distanse: 4 km t/r
Terreng: Landevei

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar