Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



fredag 26. juli 2024

Bøsanden etter solnedgang

Nordlendingen 2024

I 2015 utforsket Goturlaget Helgelandskysten og Lofoten på vei mot nord i Gobilen

I 2018 ble reisen til  Vesterålen og Lofoten vårt prosjekt "Nordlendingen" 

I år utforsker vi området fra Gildeskål til Hamarøy med basecamp i Storvika, Valnesfjord, Kjerringøy, Steigen, Hamarøy, og en bonuscamp på Rødøy som avslutning på et 3 uker langt eventyr i nord. For tiden har nordlendingene det beste sommerværet i landet, og det fikk vi gleden av å oppleve i år også..

Camp Steigen


Del 10: Bøsanden

Det er noen dråper sol igjen før regnet kommer, og solnedgangen er nær, så vi gjør et forsøk på å nå Bøsanden, som er en populær strand for fricamping. Vi har i 2 dager sett stranda fra Trohornet og Prestkona, og forstår hvorfor den er populær. 

Bøsanden sett fra Trohornet

Den er nemlig nordvest-vendt med utsikt rett mot Lofotveggen og solnedgangen, så dette må være et populært Insta-punkt, eller hva det nå heter. Vi tar hvertfall jernhesten og suser inn til Bø, som er noen kilometer unna basecamp. Så løper vi ut på fine plankebruer ut over, men før vi når stranda har sola lagt seg ned bak Lofotveggen. 

Lofotveggen i horisonten, med Vågakallen (946 moh) som høyeste topp

Da åpenbarer det seg et eventyrlig lys over horisonten, som farger de grønnkledde fjellene bak oss rød. I nordenden av stranden reiser Eidtinden seg og spyr ut skyer som om den skulle vært en vulkan...


Bøsanden og Eidtinden (471 moh)

Fra Steigberg

Og med denne opplevelsesrike dagen på Engeløya sikter vi til andre steder i Steigen, men først en dag med regn...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar