Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



fredag 26. juli 2024

Fløyelspadling ved Røssøya

Nordlendingen 2024

I 2015 utforsket Goturlaget Helgelandskysten og Lofoten på vei mot nord i Gobilen

I 2018 ble reisen til  Vesterålen og Lofoten vårt prosjekt "Nordlendingen" 

I år utforsker vi området fra Gildeskål til Hamarøy med basecamp i Storvika, Valnesfjord, Kjerringøy, Steigen, Hamarøy, og en bonuscamp på Rødøy som avslutning på et 3 uker langt eventyr i nord. For tiden har nordlendingene det beste sommerværet i landet, og det fikk vi gleden av å oppleve i år også..

Camp Steigen

Måtinden og Hanekammen som bakteppe ved Røssøy

Del 9 : Fløyelspadling ved Røssøya

Vi har vært på topptur, plukket rips, laget middag og kost oss etpar timer på basecamp. Men i sjøen er det fløyel, så vi lar oss friste til en liten tur i kajakkene, med skuldrene nede og nytelse framfor hastverk.

Det er svært mye langfjæra rundt Røssøya, så vi tar ikke lange turen i dag heller. Men i dag er vannet fløyel så vi fotograferer hverandre ivrig...

Mot Skottindan



Vi rekker kveldssola i dag også

Men vi har hatt utsikt fra fjellene mot Bøsanden i 2 dager, så vi tenker oss en liten utflukt til kvelds...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar