Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



torsdag 18. juli 2024

Molotrimmen

Nordlendingen 2024

I 2015 utforsket Goturlaget Helgelandskysten og Lofoten på vei mot nord i Gobilen

I 2018 ble rundreisen i  Vesterålen og Lofoten til vårt prosjekt "Nordlendingen" 

I år utforsker vi området fra Gildeskål til Hamarøy med basecamp i Storvika, Valnesfjord, Kjerringøy, Steigen, Hamarøy, og en bonuscamp på Rødøy som avslutning på et 3 uker langt eventyr i nord. For tiden har nordlendingene det beste sommerværet i landet, og det fikk vi gleden av å oppleve i år også..

Camp Storvika

Camp Storvika og søster

Etter pang-åpningen i går har skydekket lagt seg over Storvika i Gildeskål og vi får en av få dager uten sol denne sommeren. Basecamp er godt etablert og vi skal bli en dag til. Så da er det tid for litt reklame: 


Storvika camping er en moderne campingplass som er tilknyttet nærbutikken i Storvika. Her er det moderne servicebygg, døgnåpen butikk og nydelig badestrand med restaurant  på stranda. Omliggende nydelig fjell omslutter vika, og det kan lett la seg friste med aktiviteter som bading, SUP sykling eller rulleskøyter. Ved siden av den 1,5 km brede stranda er det en båthavn, for de som ønsker å ta ut båten i storhavet. Sånn sett er sommeren deilig.

Del 2 : Molotrimmen


Vi bestemmer vi oss for å lufte søster og hund. Det blir en enkel vandring langs Strandvegen bort til båthavna. Langs veien ligger fritidsboliger og noen fastboende kan det kanskje også være. 





Båthavna har en god molo som vi går ut på og dersom det frister kan man følge stien oppover fjellsida, der den leder til gamlevegen opp i skaret. Men det gidder vi ikke....



Enkel
Tid: ca. 60 min i goturtempo
Distanse: ca. 4 km t/r
Terreng: Asfaltert vei, molo, strand

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar