Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.tirsdag 4. september 2012

Rundt Aurfjellet

Aurfjell 80 moh
Høstens første skumringstur gikk til Burmaveien på Karmøy. Fra Burmaveien er det mange turmuligheter. I kveld var planen en rundtur rundt Aurfjellet (ca.80 moh), en liten haug mellom Dalsvatn og Kigjevatn, på sørsida av veien.

Rasteplass ved Dalsvatn
Det var ennå lyst da vi gikk de tydelige stiene ned mot Dalsvatn. Her går man over lynghei før en svak helling ned mot vatnet. Dalsvatn er et lite idyllisk vatn øverst i Hillesland. En rasteplass er det også rett inne i skogen.

Braker i leden
Videre fra Dalsvatn og sørøst er det ikke tydelig sti. Her fant vi leden selv, mellom braker og berg, og langs Aur"fjellet" før vi krysset over et høydedrag mot sørenden av Kigjevatnet.


Gråtimen
Det skumret seg godt når vi kom til vatnet, men vi kunne se konturene av sti. I tillegg hadde noen entusiaster staket for vinteren, for her kommer det opptil 10 cm snø om vinteren. Det var vått i marka, så når vi gikk langs østsiden av vatnet, ble det en del vassing. Mørkere ble det også, så noe memorering og bibelkunnskap måtte til fra den gangen vi gikk på vannet.

I nordenden av Kigjevatnet kom vi ut på Burmaveien igjen, og kunne øke tempoet uten lykt. Trackeren viste at vi hadde fått en fin eplefasong av turen, så for de som liker epler er dette det perfekte turvalget.

Trykk på kartet for zoom


Tid: ca. 1t rundtur
Distanse: ca. 4 km rundtur
Vanskelighetsgrad: middels
Terreng: delvis merket sti, grusvei, lett terreng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar