Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.fredag 10. januar 2014

Vaulen i Åkramarka

Gode stier til Vaulen
Planen var en korttur opp til Vaulen fra åkrene på Åkrehamn. Det er januar og korte dager, så etteer jobb er det ikke lenge før skumringstimen tar deg. For å unngå dette, satte vi raskt i gang, og spaserte i høyt tempo (med noen fotostopp) opp mot Vaulen. Til vatnet går det gode kjerreveier nesten helt inn, og man slipper fuktige ben osv. Må få meg nye sko snart!

Strigvatn
På veien oppover er det noen fine småtopper langs leden, og selv om jeg hadde håpet på enda bedre lys i den siste soltimen, fanget vi likevel opp noen motiv på veien, spesielt i øst, der skyene speilet solnedgangen.


Vi gikk så radig opp til vatnet, at vi kom på et nytt påfunn. Gå like til skogholthet i nord, og så vestover mot Grindhaug. Etter litt vurdering av tilsynelatende våte stier, fant vi det for godt til å la være, og forsynte oss av mer sti inn gjennom villmarka. Ned til skogholtet gikk vi, før vi vendte vestover på gode stier mot Grindhaug.


Vaulen
Stien vestover passerte vi både skogholt lynghei og berg, før vi kom til gårdsveien som leder ned til grenda. Med utsikt over Atlanteren, spaserte vi lett nedover og tok av til venstre og gjennom Åkra sementstøperi og opp grusveien østover til bilen (se kart)

Stiene mot vest
Gårdsveien mot Grindhaug og Åkrehamn
Jeg blir alltid glad når vi planlegger kort, men ender opp i lengre turer. Denne viste seg å være en fin ettermiddagsrunde, og blir nok gjentatt...

Trykk på kartet for zoom
Tid: ca.1,5 - 2 t
Distanse: ca.6 km rundtur
Vanskelighetsgrad: Lett
Terreng: Grusvei, skogsvei, skogsti, asfalt, flatt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar