Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



onsdag 19. april 2023

Ryvarden omkrets

Kyststien til Ryvarden

I dag arrangerer Goturlaget en tur rundt Ryvarden fyr, med innslag av kulturhistorie og natur. Planen er å ta to ruter, tre "Telltur"-mål og en stk. fint vær i samme smekk. Målene er kyststien forbi steinbruddet, Ryvarden fyr, forbi Flokehyttene, og Kvernavatnet rundt på tilbakeveien. Parkering er på den vante plassen i Mølstrevåg. 


Vi går en liten kilometer før vi ser skiltingen til steinbruddet og turstien langs kysten til fyret. Vi tar av inn i  skogen, men fort opp på berget hvor vi ser gamlehavna i Mølstrevåg.  Videre følger vi en god sti ned til det gamle steinbruddet og brygga som var i drift 100 år tilbake.

Hamni


Ved Steinbruddet

Granitt fra berget ble brukt til brygger i Haugesund

Ruta fortsetter kupert videre over berg og inn i viker frem til vi kommer til en helle som ligger fint og flatt langs ruta. Jeg tar en hvil for fotografen og er uthvilt etter 3 sekunder. På tide å ta bena fatt...

Hidleren




500 meter før Ryvarden ser vi Flokehyttene og fyret, og fortsetter gjennom en imponerende steingard og via en nydelig pytt, før vi er fremme på vegen. 


Nydelig pytt

Ryvarden fyr

Rundturen fortsetter på grusveien en god kilometer tilbake før vi ser skilting til Kvernavatnet. Bare 100 meter fra veien får vi øye på et idyllisk lite vatn. 


Kvernvatnet



Vatnet virker ganske uberørt men stien er tydelig rundt hele vatnet. Vi runder vatnet i kupert terreng, men på tydelige stier og god skilting tilbake til veien igjen. Været er fantastisk, men sola står lavt når vi er tilbake ved bilen. 

Middels/Enkel
Tid: ca. 2 timer rundtur
Distanse: 7 km rundtur
Høydeforskjell: 35m
Terreng: Gangsti, skogssti, berg, myr, våte partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar