Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 21. november 2010

En tur på stien II

På leting etter isen i Åkramarka

Korte dager og korte turer nå rett før advent. Vi tok turen i overskyet vær, på nullpunktet, på en av de lette turene på Karmøy. Denne gangen startet vi i Åkrehamn. Her er det ivrige turlag, som legger til rette for familer, småbarn og eldre. Ved å kjøre opp mot marka ved ungdomsskolen, og følge veien inn i åkrene, kommer man til en stall, hvor man kan parkere. Det går også fint an å gå helt fra sentrum, om man vil ha 2 km ekstra på koselig landevei.

Vi gikk i retning Kinnebu. Etter et lite kvarter fra stallen, kommer man til "Speiderplassen", et stort område med benker, grillplasser og bålgruver. Vi tok en kaffe og litt kake her, før vi tok fatt på stigningen til Kinnebu.

Speiderplassen
Da må man nøye seg med én bratt bakke, før stien flater ut, slik den har til vane her på Karmøy, og etter en familiehalvtime, er man oppe på Kinnebu.

Kinne
På veien, viste Joachim sin interesse for is. Det ble dagens tema, og han kontrollerte hver pytt oppover for isens tykkelse og trygghet.

Turlaget på Kinnebu har stor interesse av å lokke folk i marka, og stiller opp hver søndag med sjokolade, kaffe, og grøt i adventstiden. Inntekten tar de som kollekt, der man kan bidra frivillig, etter egen evne. Det går an å overnatte her for 25 kr pr.pers, - noe som må være norsk rekord. Der oppe satt det tre voksne karer i godt humør, og ønsket alle velkommen. På forhånd hadde de varmet opp stua, kokt kaffe, og pyntet med juledekorasjoner. En utrolig trivelig gjeng, som gjør at jeg har fattet vedtak: Åkrabuen er hyggeligst på Karmøy :-)

Kinnebu
For trim kan man ta denne turen på under timen, men en hyggelig og bedagelig familietur krever minst 2 timer av tiden...

Her et bidrag fra mediaverftet:


3 kommentarer:

 1. Koselig!
  Kan ikke du flytte til Alta så lager vi filmselskap!

  SvarSlett
 2. Enig med Ole. Hadde vært koselig å ha deg i Alta. Men nå går det rykter om at du kommer en tur oppover i adventstiden.

  SvarSlett
 3. Ja jeg kommer til Alta 3.-7.desember. Ole: Jeg har allerede filmselskap! Men meld deg gjerne inn som partner :-)

  SvarSlett