Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.lørdag 20. april 2024

Kveldsturhytta på Tuftelandsfjedle


Vi fant et nytt turmål helt nord i Fitjar. Dette er en enkel tur til den såkalte "Kveldsturhytta". Hytta blir drevet at det lokale turlaget, og fungerer som dagsturhytte på dagen og kveldsturhytte på kvelden. Den er åpen for alle. 


Ved stistart er det en god ny parkering, hvor vi vippser litt. Stien starter på grusveg; - en helt ny grusveg, for her kultiveres det en del av bonden. Grusvegen går nesten helt til topps, hvor vi fortsetter på en fin gammel krøttersti, eller kjerrevei, hvis man har kjerre. 

På toppen er vi sultne og har medbrakt hjemmelagede fiskeburgere. Inne i hytta er det ei grue, og grillrist, men vi gjør det enkelt og pakker frem stormkjøkkenet for en rask middag. Flere personer stikker innom under middagen, men blir overrumplet av middagslukt, og sier de skal hjem å lage middag selv. 


For oss blir denne hytta dagens fineste kjøkken med god utsikt, og le for den skarpe kalde vårvinden som er for tiden.Enkel
Tid: 1 t t/r
Distanse: 3 km t/r
Høydeforskjell: 100 m
Terreng: Grusveg, kjerreveg, sti, berg, tørtIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar