Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 15. oktober 2006

Kortturer fra Fanteturka

Hytta Fanteturka, med Tuddal i bakgrunnen
En vakker oktoberhelg var jeg tilbake med mine venner i området rundt Gaustadtoppen, øverst i Tuddal. Her har brødrene Pedersen en hytte som ligger på 1250 moh, liggende ved foten til Store Gaustadkne. Det var denne vi bodde i denne helga.  Herfra tok vi turer i høyfjellet. Og selv om de var korte, taler bildene for seg, at dette var en minnerik opplevelse, og et nydelig høstvær gjorde opplevelsen ekstra hyggelig..

Heddersvatn, med Gaustadtoppen i bakgrunnen
Vi tok første dag en tur langs sørenden av Heddersvatnet til Heddersosen, med klar sikt mot Gaustadmannen hele veien, og i praktfulle høstfarger lot vi oss imponere og dokumentere..

Heddersos
Heddersfjell
Neste dag tok vi en topptur på Ingebjørgnuten, - åsen over Fanteturka, og gikk så over mot Gaustadkne og opp til Flisetjørn, som er det høyest liggende vannet i området, med bekker som renner begge veier.
En nydelig blå stripe åpenbarte seg gradvis mer og mer, når vi kom opp bakken.

Flisetjørn

1 kommentar:

  1. Dette er en privat eid hytte som ikke er åpen for allmennheten.

    SvarSlett