Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.fredag 26. juli 2013

Rafting i Sjoa


Det var usikre værmeldinger i Jotunheimen i dag, med fare for mye regn og torden. Vi lot derfor den planlagte turen til Glittertind vente på seg, og kjørte til Sjoa. Litt impulsivt kom nemlig vi frem til at rafting hadde vært morsomt å prøve.

Vi ankom sent på formiddagen til Sjoa Rafting, som ligger ved Faukstad, nederst i Heidal. Neste tur var kl.15, noe som vi kunne rekke. Så uten å tenke oss særlig om meldte vi oss på raftetur i Sjoa!


Sjoa Rafting er bygget opp som en idyllisk og stilfull camp, med innslag av elv på alle kanter. På området er det både, resepsjon, bar, spisestue, paviljonger, brygger, soverom, dusjer, og fine bruer med type skilting "Tror den holder"


"Jeg tror den holder.."
En entusiastisk gjeng instruerte oss lett om bekledning av våtdrakt, redningsvest og hjelm, før vi var klare for tur på elva.


Vi tok minibuss med 3 flåtelag opp til Heidal sentrum. Etter et kort sikkerhetskurs, satte vi oss i flåtene med en pilot i hver båt. Vår pilot var aboriginer eller noe kulturelt..Til å begynne med var strykene ganske snille, men jo lenger ned i elva vi kom, jo heftigere kom innslagene av heftige strømmer mellom kampesteinene. Langt nede i elva kom vi gjennom et gjuv som lot oss få oppleve at klippene suste forbi hjelmene våre.

"Sjokoladejuvet"
Rafting liveTil slutt fikk vi etpar gode "drop" før vi rolig seilte inn til senteret igjen, og kunne nyte av godene de hadde utover kvelden.


High five!


Da tok vi også en runde for å titte på hengebrua og slagmarken for paintball...
Sjoa rafting har mange villmarksaktiviteter å tilby, så dette er en plass for å kose seg med god spenning..

Anbefales!

1 kommentar:

  1. https://twitter.com/SjoaRafting/status/370543716097732609

    Thanks for sharing your day with us!

    SvarSlett