Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



onsdag 18. februar 2015

Skitrening på Lyngmyr

Lyngmyr stadion
Etter to dager i skitrekket i Svandalen, Sauda, våget tenåringene seg med meg på skitrening. Ikke langt unna hytta ligger skiskytter-stadionen Lyngmyr, som også er et godt utgangspunkt for skiturer innover mot Risvollia og Nordstøldalen. Men løypene er også veldig bra til trening for utrente skibein fra snøløse Karmøy. Her er det både slakke og bratte løyper, godt oppkjørt, og til og med lys. Dermed er det bare å slå seg løs, og gå sløyfer etter eget ønske og kondis. Hvis man ikke blir skutt da....

Laget mitt bestod i dag av tre 13-åringer som går på ski 1-2 dager i året og renner slalom omtrent dobbelt så mye. Da er det fordel med smørefri, slik at det ikke blir noen fisako fra smøreteamet. Selv hadde jeg ekte gammeldags smøreski, og gned inn litt klister, bare for å vise litt autoritet.



Tenåringene lekte seg i bakkene, over brua, under brua, og i svinger og svanser. Da inntok jeg lederrollen og la ut på korttur i en kilometersløyfe. Men selv en kort sløyfe kan gi utfordringer.

Først gikk vi en bratt bakke opp, så en sløyfe med småkupert, før en bakke satte skrekken i de unge. Jeg instruerte i ploging og hockeystilling, og litt fall ble det jo, men alle kom fra det med livet.



Den neste bakken var verre. Her måtte noen trå til med sidelengs nedstigning, før de tok utfordringe og satte seg i hockey. Best var nok Benni, som suste ned over halvparten av bakken.

Lang bakke med regn på linsa
Så ble det en sløyfe i litt slakkere terreng og mindre bakker, før vi kjente vaffellukta fra Bekkestova, og kom oss hjem til hytte, før svømmehalen ventet oss, som belønning..



Lenke til UT.no - kart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar