Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 12. juli 2015

Padleparadiset

Goland

Del IV


I år er Goturlaget på ekspedisjon i Nordland. Det er Helgelandskysten og Lofoten som er målet. Middelet er fri luft i et eventyrlig norsk område. Enda et eventyr... Men vi er langt hjemmefra og tyr til bobil for å komme oss opp fra Sørvestlandet, frem og tilbake til Nord-Norge på mest effektiv og opplevelsesrik måte. På 2 uker får vi oppleve Torghatten, Vega, Tjøtta, Sju Søstre, Træna, Værøy og Lofoten, samt fantastiske kjøreturer og båtturer mellom destinasjonene. 

Dag 7

Etter "fricamp" ved siden av en container på en rasteplass, er vi klare for det fri igjen. I dag drar vi til Tømmervika på Tjøtta, hvor Tømmervika opplevelsessenter tilbyr oss utleie av kajakker. Vi har forberedt oss godt til dette, med kajakk kurs i juni. Var egentlig klar for noen dager siden på Vega da vinden stoppet oss. I dag er det drømmevær for nybegynnere som oss. Eller drømmevær, sånn generelt sett! For første gang i sommer har vi god varme, sol fra blå himmel, og vindstille i lufta. Vi blir likevel anmodet om å ha på oss våtdrakt, siden vannet har ca. 12 grader.


Vi padler ut sent på formiddagen og merker med en gang at varmen var innpåsliten. Likevel klarer vi nyte stillheten, været og hegrene som flyr lavt over oss hele tiden. Bare fuglelyder og padletak "forstyrrer" oss her på vatnet. Vi velger en trygg rute, inn i lagunen som Tjøtta omfavner. På vår høyre, nordlige side står gårsdagens opplevelser skinnende i sola. Sju Søstre er det som glaner forsteinet på oss, som om de ikke har sett kajakker før (!).Midt i lagunen finner vi en øy og en liten øde strand. Vi er overopphetet og trenger å lufte oss. Vi strander slik kajakker gjør og fyrer opp en ny smart sammenleggbar grill jeg fant i Brønnøysund noen dager tilbake. Godama kler seg i bikini. Sånn sett er varme sommerdager fine.


Det er også mer vakker utsikt. Vi har Sju vakre Søstre som bakgrunns-kulisser, og krystallklart vatn, svaberg og brunrød tang som grer håret sitt i fjæra og lar seg blafre. Å gå på do er heller ikke verst.(!?). Men etter et godt måltid og solslikking er det ikke mer å gjøre. Vi pakker oss sammen og returnerer i lavt tempo tilbake til Tømmervika.

Tømmervika
Både Barbiq og Tømmervika Opplevelsessenter anbefales på det varmeste. Takk for god service, og bra grill!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar