Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



mandag 11. april 2016

På fire hjul til Kinnetoppen


I dag er det 4. vårdag med sol og vindstille på Karmøy. Vi må ut igjen! Etter en travel arbeidsdag og skoledag drar jeg og Jørgen ut på korttur til Kinnebu (også kalt Kinnetoppen, fjellagshytta, "den derre hytta der oppe og "Ka gjør den hytta der?").



På gode grusete og brede stier fra stallen på åkrene går veien helt opp til Kinnetoppen. Det er i underkant av 2 km til hytta, lettgått og med variert natur. Langs ruta møtte vi mange værnytere på tur,  ikke minst oss. Vi var oppe etter en halvtime med rolig kjøring.


På returen gikk det fortere. Så fort at Jørgen nærmest rullet over en huggorm. Det kom et skrik til skrekk og advarsel, og jeg fant fram kameraet. Den snoket seg viltert over grusveien og forsøkte å finne skjul. Men jeg fikk fanget den i minnekortet. Slangen overlevde, til info....




Stiene til Åkra fjellag sitt paradis er vel opparbeidet. Fungerer fint for lettrimmere, syklister eller andre hjulbente. På vakre dager som dette er det en herlig utflukt for alle fra 0-100 år
101 år blir for gammelt...





Tid: ca. 1t t/r
Distanse: ca 4 km t/r
Terreng: Gruset sti hele veien, trillbar, en bratt mot slutten 
Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar