Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 10. april 2016

På fire hjul til Røyningsbu

Hillesland
Alle tenåringene er med oss i dag, etter suksessen i det gode vårværet i går. Denne gangen kommer vi oss tidligere avgårde. Vi kjører til Hillesland for å gå (og kjøre) opp kjerreveiene til Røyningsbu.Det er kanskje enda mer strålende vær i dag, og våren viser tydleige tegn. Fuglene kvitrer ivrig rundt oss og gjødsellukta er påtrengende. Markene er jo stadig vekk grønne på Karmøy, men kanskje ekstra lysende nå i vårtiden. Jeg har opplevd vår mange steder i landet, men er overbevist om at våren i Rogaland er best (!) 

Fra Kvitamyr
Det er noen få parkeringsplasser ved Hilleslandvatnet, og ved den private gårdsveien opp mot Røyningsbu. Den første kilometeren på tur går på godt grusdekke, og Jørgen har ingen problemer med å holde farta opp mot Kvitamyr. Herfra er det kjerrevei resten av ruta inn mot Røyningsbu. Benedikte får med seg alle detaljene langs veikanten, og spretter rundt med iphone-kamera og spesial-linse, og fotograferer det småe i storformat.

Mikrofotografering
Oppe på myrene står hinderene i kø for permobilen. Det er steinete i kjerreveien og fare for bunnskraping. Men Jørgen viser talent og tar det rolig over steinene, slik at permobilen er like hel. På myrene er det fortsatt vått og gjørmete i kjerreveien, og tørken den siste uka har ikke vært nok til å tørke opp alt. Men med litt slalom og unnamanøver får Jørgen permobilen trygt gjennom hinderene.

Tøffing på hjul
Da er det nesten bare lett kjøring inn til Røyningsbu, hvor solveggen venter, og vi setter oss ned for en god rast etter vel gjennomført farting.

Målgang Røyningsbu 
Solgang Røyningsbu

Veien tilbake gikk omtrent helt likt. Mikrofotografen oppdager både padde i pytt og froske-egg i samme farvann.
Padde i pytt
Froske-egg i samme farvenn
Vi finner også ut at Jørgen har blitt et humpetroll på de ujevne veiene. En tøff offroad-sjåfør. Til slutt er vi tilbake på parkeringen. Alle like hele, velberget, og enda lettere til sinns... Det er vår....


Distanse: 5 km t/r
Tid: 1 t t/r
Terreng: Svak helling og flatt, Gårdsvei, kjerrevei, noen fuktige partier
Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar