Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.tirsdag 19. april 2016

Slettvatnet


Man går ikke rundt Slettvatnet. Men man får øye på det og runder terrenget som omkranser vatnet. Turmålet er midt på Karmøy, nær Fotvatnet. Turen er kort, og velegnet for en kjapp ettermiddagstur. Min motivasjon er å finne alle turmulighetene på Karmøy. Denne er en av de korteste.


Den kan oppleves fra Gamle Sundveien, inn i skogen mot Fotvatnet, deretter er det bare å holde til venstre for hvert skiltet stikryss. Selv om det ikke står "Slettvatnet" på skiltene, er rundløypa enkel å følge. Stien går gjennom skog, med glimt av både Fotvatnet, Rossvatnet og Slettvatnet. 

Fotvatnet

Det er varierende kvalitet på stien. Fra grusvei, til kjerrevei, steinete og ujevn, og enkelte partier som ligger myrlendt. Unnagjort på 30-45 min.


Tid: 30-45 min
Distanse 2,5 km
Terreng: Kjerrevei, ujevn skogssti, delvis bløtt, flatt
Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar