Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 29. mai 2016

Ny sti rundt Aksdalsvatnet

Ved Eikeskog
Jeg briefer med ny smartklokke og klarer dermed å lokke med meg Godama på sykkeltur i kveld. Det har vært en særdeles sommerlig dag med høy temperatur. Nå er kvelden sval og det er mulig å bevege seg. Planen i kveld er å sykle rundt Aksdalsvatnet. Tysvær har vært flink, og oppgradert stien med grus og trillevennlig underlag, slik at både barnevogner, rullestol og hybridsykler kommer seg rundt.

Frakkagjerd
En god måte å ta denne løypa er å parkere ved Frakkegjerd skole og sykle mot hovedveien.  Eventuelt kan man parkere ved Eikeskog. Fra Frakkagjerd skiller sykkelstien seg stort sett vekk fra hovedveien, og freden blander seg inn med raske hjerteslag, grunnet oppoverbakke, deretter god fart. Vi fortsetter opp og bak hele Aksdal sentrum og tar sykkelstiene mot sør og deretter innover mot Eikeskog.


Fra parkeringen ved Eikeskog
Det er her de nye stiene er tilrettelagt for alle. Stiene er gruset helt inn til Frakkagjerd, og går i små motbakker og nedoverbakker.
Det tar oss ikke lang tid før vi har rundet vatnet og er tilbake på utgangspunktet. Klokka mi sier "mer!" og Godama enda mer imponert, der hun lokkes med landeveiene ned til Stegaberg for en fartsetappe.


Enkel sykkelrute:
Tid: 30-60 min
Distanse: 12 km
Terreng: sykkelsti, landevei, gruset turvei, småkupert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar