Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 30. september 2018

Hippie-okser langs Storelva


Vi er i grunnen bare på Basecamp Gohytta i Sauda for å late oss. Det er meldt mer enn nok regn denne helga, og alt tyder på langsomme tider innabords. I går regnet vi bort på en bakketrim i Djuvsbotn, og ble våt langt inn i demotivasjonen. Men så endrer været seg litt i dag. Fra konstant regnskyll til bygevær og sprekk i skylaget. Det gir oss grunn nok til å ta oss en tur ut.


Valget faller på en ubeskudd sti langs Storelva. Der stoppet det opp sist gang, pga trappene ved Kastfoss som passer de motoriserte dårlig. Men i dag er det bare oss voksne som går, og vi fortsetter opp mot Lona. Stien videre er 3 km og under oppgradering. Her er den kjente naturstien gruset og gjort bredere., slik at trillebente og joggevante kan bruke løypa som en hvilken som helst trimrunde. Det ser også ut til at ruta blir belyst i fremtiden.

Ved parken

Vår trimrunde starter med solgløtt, og det viser seg at timingen er god for å komme oss gjennom oppdraget uten de store regnskyllene. Vi starter ved den søte lille parken ved fabrikken, og fortsetter i høstlige farger opp til Kastfoss. Trappene her fører opp til bilvei. Men snart er vi over veien og går oppover langs elva.


Det vil si, langs elva er ikke helt riktig å si. Det føles mer som vi går inn i skogen. Langs elva i Sauda er det mye næringsområder og gårdsdrift. Det er dessverre det som tar oppmerksomheten store deler av turen. Vi føler at vi går gjennom et næringsområde, de gangen vi finner lysninger. Men stien i seg selv er god å gå på.


Halvveis inn til Lona er stien sperret av med en improvisert grind. Bak grinda står det en liten flokk med langhårete kuer. De later til å bry seg mest om "flowerpower", og nyter "grass" ute i offentligheten, uanfektet av at folk står og ser på. Siden de ser litt døsige ut av alle rusmidlene, våger vi oss gjennom grinda og passerer de uten loven i vår lange arm.I fortsettelsen kommer noen korte byger sigende oppover elva, så tørrskodd blir vi ikke i dag heller. Siste del mot Lona går på gammeldags natursti helt nede med elva. Men vi får bare gått denne etpar hundre meter før vi kommer til et hogstfelt. Da holder det for oss, og vi snur.

Tilbake ved Kastfoss velger vi en annen løype langs elva. Det går nemlig en skogsti på bakken ovenfor elveløpet, og her er den smal sti, med utsikt til løv og elv.
Enkel
Tid: ca. 2 timer t/r
Distanse: ca. 8 km t/r
Terreng: Gruset sti, flatt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar