Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 27. september 2018

Mortaholmen


September har blitt annerledes enn vi er vant til. Vi gledet oss over den lange varme sommeren med govær, og hadde begynt å se frem til september, som ofte er den fineste turmåneden her til lands, selv på Vestlandet. Men istedet fikk vi rester av stormer og lavtrykk fra sørlige strøk, og måtte nøye oss med mye regn og vind. September ble derfor ikke den store turmåneden i år. Da ble mange kortturer lokalt hovedaktivitetene for Goturlaget denne måneden.

Men man skal ikke la seg pyse ned av uvær, for her på den ytre kyst er slikt vær et fantastisk skue. I Åkrehamn tok vi blant annet denne turen ut til Mortaholmen, som er en sti med et imponerende byggverk i seg selv. Holmenene som ligger utenfor havneområdet er flettet sammen av flere solide lange moloer, og det er her vi skal kjenne på været i dag.


Det er en kort tur, og brukes av mange som en trimrunde. Med interesse for motiver kan turen forlenges betraktelig. Her leker lyset med skyene, og forandrer seg i høy hastighet, når det blåser slik som i dag. I tillegg kan man skue bølger som dusjer over moloen, og leken starter om å komme seg tørr mellom vannspruten.Vi er heldige og får ikke noe regnvær å vei utover til holmen. Når vi snur derimot, kommer det en kraftig byge. Da ser vi fordelen av vinden. Vi står i le bak en husvegg,og unngår den verste dusjen, før vi vender tilbake, ikke så verst våt, og med et minnerikt syn, og en moral om at uvær på kysten også er en vekker turopplevelse.
Enkel
Tid: ca. 30 min
Distanse: 2 km t/r
Terreng: Flatt, asfalt, molo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar