Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 1. mars 2020

Hovås


Det er passelig med snø og fine oppkjørte løyper fra Lyngmyr ovenfor Saudasjøen. Vi tar en enkel vandring opp i det kuperte området, som gradvis spiser høydemeter, med noen brattere partier. Det er flere forslag ved Lyngmyr, emn vi velger å sikte på medium lengde opp mot Risvollia og Hovås.


Selv om kortfeller er helt konge i motbakkene, er de mer for fant å regne i nedoverbakkene. På våt snø glir det sakte. Jeg prøver å finne metoder for å gli bedre, og legger meg på "skjæret" uansett om det går rett frem eller svinger. Rimelig kalvbent ser jeg ut som en hvilken som helst danske på tur.


Men det går jo stort sett oppover i denne åssida. Vi kommer til et veivalg etter en lengre motbakke oppe ved Hovås. Her er informasjonsskiltet godt skjult i buskene, men vi leser at vi kan runde Hovåsen i løypene. Godt valg, for mens vi runder åsen får vi utsikt mot fjorden.I området ligger gamle hytter i sitt rette element og i nedoverbakkene fra Hovås er bratte og svingete. da er det plutselig greit med "fantefarten" på kortfellene, og bakkene blir som skapt for stiv rygg og støl lillefinger.

Hovås

Områdene rundt Saudafjorden er noe av det vakreste skiterrenget jeg har gått i. Her er det nydelig utsikt rundt hver eneste ås, og selv om mye av terrenget er bratt, er det stor belønning i utsikt og naturopplevelser.


Enkel
Tid: ca. 1,5 t rundtur
Distanse: 5 km rundtur
Høydeforskjell:100 m
Terreng: Kupert, delvis bratt, oppkjørte skiløyper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar