Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 5. mars 2020

Fjellstøl


Vi har fått skiabstinens etter fjorårets fattige skivinter og årets snøfattige nyttår. I dag finner vi et ettermiddagsmål for skitur. Vi krysset området ved Fjellstøl på en av våre fineste skiturer i 2013, men nå har vi bare en ettermiddag til rådighet, og bruker skistadion som utgangspunkt.

Fjellstøl
Fjellstøl er et interkommunalt samarbeid. Her er det lagt opp til ski og ake-aktiviteter for Haugalendingene. Løypekjørerene er ivrige på å kjøre opp løypene, og melder status på Facebook så ofte de er der i vintermånedene. Det er dermed oversiktlig og greit å finne ut hvordan forholdene er, før man tar den timelange kjøreturen fra tettere strøk. Stølen ligger noen kilometer opp dalen fra Sandeid.


Vi har lagt akebrettet på loftet og går på ski i dag. Dette er fine lyssatte skispor oppover mot løypene til Olalia, med slakk helling som er overkommelig for uerfarne skigåere. Dermed tar det ikke lang tid før vi må bestemme oss for lengden på turen.


Men siden vi er sent ute, tar vi det med ro og lar oss ikke stresse av hovedmålet. Vi setter oss like godt på en snødekt rasteplass og nyter et enkelt måltid, før vi fortsetter i rundløype tilbake til Fjellstøl.Fra vest kommer det sigende skyer og fortrenger solen, mens det i øst fortsatt skinner på fjellene.Turen tilbake er lett. Men lite anstrengelse glir vi nedover til Fjellstøl og er ferdig for i dag. i mens går de treningsinteresserte flere runder.....Enkel
Tid: 30-60 min rundtur
Distanse: 5 km rundtur
Høydeforskjell: 70 m
Terreng. Oppkjørte skispor, lysløype, slakk helling

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar